2010. január 5., kedd

VW Käfer (1949) "Deutsche Bundespot" Solido

Típus: VW Käfer (1949) "Deutsche Bundespot"
Gyártó: Solido
Vásárlás helye: ebay.de

Egy különleges kiadás 1991-ből. Nem hagyományos dobozban van. Német postás verzió, elég ritka darab, a legtöbb, amit árulnak doboz nélküli "használt" darab, ez pedig új, nagyon örültem ennek a darabnak, bár a Solido modellekhez képest drága volt. De megérte, bár a modellek többségének a fényezése nem tökéletes és az ablakok gyakran karcosak, de ez nem von le az értékéből, mert 19 éves autóról van szó, ami játéknak készült, nem vitrinbe szánt modellautónak.

Érdekes, hogy a perec ablakos bogár karosszériája több elemből áll. Éppen emiatt van az, hogy a motorháztető felső része és az oldal ablakok alsó részénél nagyobb rés van. Valahogy nem sikerült tökéletesen összeilleszteni a darabokat.

A belső tér itt is rendben van, s bár nem látszik, de azért a részletek is megfigyelhetőek. A váltókar, vagy a pedálok, mind megvannak.

A dobozban volt 3 garnitúra rendszám is, de egyenlőre nem tettem fel őket. Az egyik csak egy átlátszó darab, gondolom azért, hogy egyedit is lehessen csinálni.

Ez az, ami miatt is egy ritkább darab. Deutsche Bundespost. Nem sokban különbözik a sima verziótól, de mégis egy nagyon szép változat.


Összegzés: Nem állítom, hogy 10 ezer-rt nem tudtam volna ennél szebb modellt venni, de ennek a régi, játékautónak is megvan a szépsége. Csinálhatnak akármilyen szép, megdöbbentően realisztikus modellautót, ez akkor is érték marad, már csak a kora miatt is. Nem bántam meg, s ha tehetem ezek után is megveszek ilyen Solido modelleket...persze csak ha jó áron lesznek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése