2009. április 17., péntek

Vw Käfer 1200 (1958) "Milka Suchard" Solido

Típus: VW Käfer 1200 (1958) "Milka Suchard"
Gyártó: Solido
Vásárlás helye: ebay.co.uk

Ismét egy Solido, a sok változat közül az egyik. Nem tudom miért nem lila, de így sem rossz. Egy faltdach tetős változat, szép kék színben, mintával az oldalán.


Oldalnézetben látszik csak igazán, hogy a bogár formát nagyon jól eltalálták. Az arányok ránézésre stimmelnek, nincsen semmilyen túlnyúlás, vagy laposabb forma.

Dicséretes, hogy a belső teret nem felejtették el az évjáratnak megfelelően lecserélni. Nem a részletesség megtestesítője, de nem is rossz egy közel 20 éves modellnél.

Az elöl és hátul nézeti képet nagyon szeretem, itt is egyértelműen látni, hogy nem emlékezetből formázták meg a modellt. Ugyan nem tökéletes minden apró részlet, de fel sem tűnnek, annyira egységes képet mutat magáról ez a modell.

Az oldalán lévő kép. Matrica, nem festve van, de ez nem baj. Feldobja egy kicsit az autót.

Összegzés: Magát a modellt nem akarom minden alkalommal értékelni, mert a korához és az akkori lehetőségekhez képest nagyon jóra sikerült, a sok változatról nem is beszélve. Ez a Milka verzió is egy érdekes darab nem lilasága ellenére is. Ez a sokadik bőr, amit erről a kocsiról lehúznak, de mivel nem olyan drága, így könnyen beszerezhetőek ma már. S egyáltalán nem kell szégyenkeznie egy mai modell mellett a vitrinben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése